Páginas

16 de fev. de 2024

Om naar Manicoré, Amazonas-staat, Amazone Regenwoud, Amazone, Land Brazilië te gaan

 Hoe kom je in Manicoré, Staat Amazonas, Amazone Regenwoud, Amazone, Land Brazilië?



De toegang tot Manicoré-AM verloopt via de rivier of per vliegtuig. Er is GEEN goed onderhouden snelweg!

Via de rivier (vertrek vanuit Manaus) Er zijn langzame boten naar Manicoré-AM.

Langzame Boten (Motorschip of Pleziervaartuig) Boten (Pleziervaartuig of Motorschip) van Manaus naar Manicoré-AM: elke dag, van maandag tot zondag, vertrekken rond 18:00 uur vanaf de haven genaamd "Escadaria" of "Manaus Moderna" of "Balsa Amarela" en ook vanaf de Demétrio-haven (in de buurt van de PanAir-markt) en komen ongeveer 44 uur later aan in de gemeente Manicoré-AM. Van Manicoré-AM naar Manaus zijn er elke dag boten, vertrekkende vanuit Manicoré-AM om 12:00 uur 's middags en 36 uur later in Manaus aankomend (afwaarts de rivier). Belangrijk: Je kunt in een hangmat reizen (breng je eigen hangmat en touwen mee) of een hut huren, in de meeste boten, met eigen badkamer.

Snelboot of "Jetboot" - Lancha a Jato.

De passagier moet minstens 1 dag van tevoren het passagiersterminal "Terminal a Jato" in het stadscentrum van Manaus aan de oevers van de Rio Negro bezoeken en een ticket kopen. De reis begint om 05:00 uur 's ochtends (voor zonsopgang) en duurt ongeveer 14 uur.



Van Humaitá-AM per boot: Er zijn langzame boten die van Humaitá-AM naar Manicoré gaan. Deze boten vertrekken wekelijks rond 18:00 uur.


Por lucht (vertrek vanuit Manaus) Vluchten naar Manicoré-AM worden uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappijen APUI TAXI AÉREO, www.voeapui.com.br, AZUL LINHAS AÉREAS, www.voeazul.com.br en GOL LINHAS AÉREAS, www.voegol.com.br. De reis vanuit Manaus duurt ongeveer een uur (afhankelijk van tussenstops) en vindt plaats op dinsdag, donderdag en zaterdag. De prijzen kunnen sterk variëren. Voor mensen die geen Braziliaans CPF en creditcard hebben, is het bijna onmogelijk om deze tickets online te kopen. We raden aan dat je deze tickets voor jou koopt bij een reisbureau (ze rekenen een servicekosten op de ticketprijs). Controleer ook of er een pendeldienst is vanaf de luchthaven.

Nenhum comentário:

Postar um comentário