Páginas

16 de fev. de 2024

De regering van Lula da Silva wil 7 miljoen gezinnen uit het Bolsa Família halen.

 Het Lula-regering wil 7 miljoen gezinnen uit het Bolsa Família halen - De Lula-regering is van plan om 7 miljoen gezinnen uit het Bolsa Família te halen, met als doel het bijwerken en corrigeren van inconsistenties in het Cadastro Único (CadÚnico). Deze beweging wordt geleid door het Ministerie van Ontwikkeling en Sociale Bijstand, Familie en Bestrijding van Honger, dat de opname van deze gezinnen in het proces van herziening van de registratie in 2024 heeft aangekondigd. Dit proces omvat zowel ontvangers als niet-ontvangers van het Bolsa Família. Bovendien had Lula al 1,7 miljoen uitkeringen geannuleerd in 2023.




De herziening en registratieverificatie zijn twee afzonderlijke procedures met als belangrijkste doel informatie bij te werken. Terwijl de herziening zich richt op registraties die meer dan 24 maanden oud zijn, zoekt de verificatie naar het corrigeren van inconsistenties met betrekking tot inkomen, werkrelaties of gezinsamenstelling. Het is belangrijk op te merken dat hetzelfde gezin aan beide processen kan worden onderworpen, afhankelijk van hun specifieke situatie.

Het CadÚnico speelt een cruciale rol bij het verkrijgen van sociale bijstandsuitkeringen, waaronder het Bolsa Família, het Continuous Benefit Provision (BPC), de Social Electricity Tariff en de Elderly Person's Card, onder andere sociale programma's. Gezinnen die bezig zijn met het kwalificatieproces worden geadviseerd contact op te nemen met de Cras (Centrum voor Sociale Bijstand) of de gemeentelijke beheerder van het Cadastro Único om hun gegevens bij te werken. In sommige gevallen moeten de gegevens bij de gezinnen thuis worden bijgewerkt.

Vanaf 11 januari 2024 hebben gemeenten toegang tot lijsten van gezinnen of kunnen ze de gegevens raadplegen via het Cadastro Único Management Portal, volgens een bijgewerkt schema beschikbaar in instructienota nr. 5 van 4 januari 2024. Het ministerie benadrukt de noodzaak van voortdurende kwalificatieacties om ervoor te zorgen dat het Cadastro Único de realiteit van de gezinnen nauwkeurig weerspiegelt en zo de middelen te richten op degenen die ze echt nodig hebben.

In 2023 resulteerde de herziening van het CadÚnico in het schrappen van 1,7 miljoen alleenstaande gezinnen uit de lijst van ontvangers. Dit zijn gezinnen die bestaan uit slechts één persoon die de uitkering op onregelmatige wijze ontvingen of die onterecht waren opgenomen in grotere gezinnen. De registratieverificatie omvat zowel bijgewerkte als verouderde registraties en omvat verschillende situaties, zoals gezinnen met gepensioneerde leden of ambtenaren, alleenstaande gezinnen met een inkomen van maximaal een halve minimummaandloon per persoon, onder andere.

Sinds januari 2024 kunnen ontvangers van het Bolsa Família die inconsistenties vertonen in de CPF-gegevens in het CadÚnico hun sociale uitkering verliezen. Als de situatie niet binnen zes maanden wordt opgelost, worden de uitkeringen geannuleerd. Gezinnen met onregelmatigheden in hun registratie worden op de hoogte gesteld van de situatie van de CPF en geïnstrueerd over hoe deze te reguleren, via berichten die worden verzonden via de betalingsuitreksels van de uitkeringen, in de apps van het Bolsa Família-programma en Caixa Tem. Het is cruciaal dat het document van de begunstigde geregulariseerd is om blokkeringen en annuleringen te voorkomen.

Nenhum comentário:

Postar um comentário