Páginas

16 de fev. de 2024

De exploitatie van inheemse mensen door nepmilieugroepen in het Amazonegebied.

 


De exploitatie van inheemse mensen door nepmilieugroepen in het Amazonegebied. Vrouwen en kinderen in zware activiteiten: de exploitatie van inheemse mensen door nepmilieugroepen in het Amazonegebied.



Thomaz Meirelles, in zijn publicatie op de blog Thomaz Rural, richt kritiek op de parlementariërs, waarbij hij benadrukt dat ze hun functie als vertegenwoordigers van het volk moeten vervullen en zich niet alleen moeten beperken tot deelname aan feestelijke evenementen:

Hij vraagt zich af of de parlementariërs echt toewijding hebben getoond aan de verdediging van het volk tijdens de COP, en vraagt zich af of ze informatie hebben opgezocht over de initiatieven die door Amazonas zijn gepresenteerd en of ze experts in inkomensgeneratie en de prioritair geïdentificeerde productieketens hebben meegenomen door Idam/Sepror.

Meirelles benadrukt het gebrek aan significante veranderingen in het binnenland van de staat, waarbij hij een post van Paulo Ronan op sociale media aanhaalt die kinderen en vrouwen laat zien die zware activiteiten uitvoeren zoals het transporteren van pirarucu's. Hij betreurt het gebrek aan bekendheid van deze realiteit door de Jornal do Comércio en biedt een video op zijn blog aan die deze situatie weergeeft.

De auteur bekritiseert de toewijzing van middelen afkomstig uit Duitsland aan NGO's, waarbij hij de resultaten van het CPI geleid door senator Plínio Valério aanhaalt, die aantonen dat het grootste deel van deze middelen de basis van de samenleving niet bereikt. Hij maakt melding van de vermeende verspilling van deze middelen aan twijfelachtige praktijken, zoals de bouw van een "pirarucu-glijbaan", die hij beschouwt als mishandeling van het dier.

Meirelles betoogt dat de eenvoudige voortzetting van hetzelfde model geen significante veranderingen teweeg zal brengen voor de lokale bevolking, waarbij hij het belang van het Economisch Ecologische Zonering (EEZ) benadrukt als een fundamenteel milieubeleid om duurzame ontwikkeling te bevorderen.

Hij bekritiseert het geloof dat NGO's in staat zijn problemen zoals ontbossing op te lossen en de bio-economie te bevorderen, en stelt voor dat hun rol zou moeten zijn om bestaande openbare beleidsmaatregelen te bemiddelen, met duidelijke doelstellingen voor sociale inclusie.

De auteur spreekt de hoop uit dat sommige leden van CATRAPOA zich inzetten voor de families van de beheerders, vooral degenen die hem uit de groep hebben gesloten, waarbij hij suggereert dat hun acties worden gemotiveerd door partijpolitieke belangen ten koste van het welzijn van de bevolking.

Nenhum comentário:

Postar um comentário